Gebruik jij al een Boardingpass in je les?

29-04-2020 12:23 commentaar door: Peter

Boardingpass

Is m'n les goed gegaan? Is het huiswerk wel gemaakt? Hebben ze de lesstof wel begrepen?....   


Allemaal vragen waar je als docent dagelijks meerdere malen mee bezig bent. Je wilt dit immers altijd kunnen controleren en er dan direct op anticiperen. Dat kost tijd en energie. 


Hoeveel tijd 'verspil' jij aan het controleren van huiswerk?

Gaat het dan om het controleren of de leerlingen wel gedaan hebben wat ze moesten doen, of check je liever of ze de lesstof begrepen hebben en kunnen toepassen? Bij de laatste optie kun je hulp bieden waar het nodig is aan de groep leerlingen die het nodig hebben, zonder dat de andere leerlingen daardoor ongemotiveerd 'stilstaan'. 

Met de juiste informatie kun je goed gepersonaliseerd leren aanbieden. Zo werkt het ook in het bedrijfsleven. Zonder de juiste informatie kun je niet het maximale eruit halen wat erin zit.

Boardingpass als huiswerk check.

Stel je eens voor dat je als een steward of stewardess bij de deur zou kunnen staan om te checken of toegang tot de les wel toegestaan is. Dat gaat misschien wat  ver, maar hoe handig zou het niet zijn dat je voorafgaand aan de les al zou weten wie wel of niet zijn huiswerk gemaakt heeft en wie wel of niet de lesstof begrepen heeft. Dit alles zonder dat het je echt tijd kost. Geweldig toch?!

2 boardingpass voorbeelden
2 voorbeelden van een boardingpass voor je les Deze staan al standaard in ExitTicket.nl en kun je zo gebruiken. Aanpassen? klik erop!

ExitTicket is een handige online tool waarmee je eenvoudig en snel je lesdoelen kunt checken. Dit kan in de klas, bij het maken van huiswerk, ter voorbereiding op de komende les (boardingpass) of tijdens de online les. Door een ExitTicket te delen met je leerlingen bij het huiswerk middels een link, kun nog voor je les begonnen is (of heeeel snel als de leerlingen binnenkomen) weten wie er hulp nodig heeft of juist verdieping.


Zelf een boardingpass maken doe je eenvoudig

Bij het  maken van een ExitTicket kun je bij 'opties' in je ExitTicket de look-en-feel aanpassen. De voorbeelden zoals hierboven staan, staan al voor je klaar. Je kunt ook een eigen ontwerp maken en deze uploaden.

TIP: Als je een eigen ontwerp wilt maken, dan kun je dit eenvoudig in Canva maken. Gebruik dan de template welke beschikbaar is in de link bij 'opties' (Je ziet het vanzelf als je bij 'opties' bent...)
Ga naar mijn docenten dashboard of maak een gratis account bij ExitTicket

Welke vragen zou jij willen stellen in je boardingpass?
Ik hoor het graag! Misschien kunnen we ze gebruiken in de voorbeeld ExitTickets.

deel -